A belső béke megtalálásának útja!

„A lelki béke feltörő tudás – befogadás, semmit nem tagadás;
Mélység és magasság között feszül – általa minden összhangba kerül.
A lelki béke értő szeretet – hatása békíti ki az ellentéteket;
Pont, mely körül belső világod forog – melyet elérve, önvalód láthatod. (Varga Margit)

1. nap – augusztus 27. vasárnap

Pápa – Letenye – Máriabeszterce – Ostarski Stanovi

Indulás a kora reggeli órákban Pápáról és utazás a fenti útvonalon. Kirándulásunkat Horvátország legnagyobb és legősibb Szűz Mária zarándokhelyének meglátogatásával kezdjük. Máriabesztercén évente több százezer érdeklődő, turista, és zarándok keresi fel Boldogasszony csodatévő szobrát a Kegytemplomban. Rövid városnézés, séta, és pihenés utána folytatjuk utunkat a Plitvicei-tavak Nemzeti Park irányába. Érkezés az esti órákban a szállásra (Tourist Centar Marko / 2 éjszaka), amely egy kis horvát faluban található, mindössze 12 km-re a Nemzeti Parktól.

2. nap – augusztus 28. hétfő

A Plitvicei Nemzeti Park

Reggeli után felfedező túraútra indulunk.  Horvátország 7 Nemzeti Parkja közül a legjelentősebbet keressük fel, mely a Plitvicei tavak vidéke. A tórendszer Európa egyik legszebb természeti látványossága – egy völgyben terül el, erdős hegyek veszik körül. A Nemzeti Park tizenhat nagyobb és két kisebb lépcsőzetesen elhelyezkedő tavát 92 vízesés köti össze. A tavak felszíne összesen 2 km². Egész napunkat e csodás helyen töltjük el.

3. nap – augusztus 29. kedd

Ostarski Stanovi - Medjugorje

Reggeli után folytatjuk utunkat a festői szépségű hegyek között Medugorje felé. Érkezés a délutáni órákban Medugorjéba. A szállás (Pansion Pero Elez / 3 éjszaka) elfoglalása után séta a kegyhely központjába – a Béke Királynőjének köszöntése a Szent Jakab templom előtti téren felállított csodálatos fehér márványszobor előtt, melyet a látnokok leírásai alapján készítettek. Majd vacsoráig szabad program.

4. nap – augusztus 30. szerda

Medjugorje / Jelenések dombja – Kirándulás a Kravica - vízeséshez

Medjugorje csodái 1. – a Jelenések dombja. Ahol l981-ben megjelent a Szűzanya hat kisgyermeknek. A Béke Királynőjének gondoskodó szeretete hatalmas erővel van jelen itt ezen a helyszínen, a világ felé küldött üzenetét is minden hónapban ezen a helyen adja át több ezer ember előtt a kiválasztott látón keresztül. A dombon felállított 15 vörösréz dombormű Jézus és a Szűzanya életéről adnak hű ábrázolást.
Délután kirándulunk Bosznia - Hercegovina Plitvicéjeként emlegetett Kravica – vízeséshez. A csodálatos látványt nyújtó félkör alakú vízesés 26 méter magas mészkőképződményekből zúdul alá. Itt mindenkinek lehetősége lesz, hogy megmártózzon a kristálytiszta vízben és a lelki tisztulást összekösse a fizikai test megtisztulásával. A közös vacsora után szabadprogram, séta a látványos üzletsorok előtt.

5. nap – augusztus 31. csütörtök

Medjugorje / Krizevac - hegy

Medjugorje csodái 2. – Egész napos túra és tanítás a Krizevac - hegyen, melyet Jézus hegyének, illetve a hazatalálás hegyének neveztek el a zarándokok. A hegy tetején egy 8,56 méter magas keresztet emeltek a hívek Jézus tiszteletére, mely a Hit – Remény - Szeretet jelképeként magaslik, szimbolizálva egyben Ég és Föld összekapcsolódását. A hegyen szintén 15 dombormű látható, mely Jézus keresztútját ábrázolja. A közös vacsora után szintén szabadprogram, séta – vásárlás – egyéni lehetőség imára, meditációra – elköszönés a zarándokhelytől.

6. nap – szeptember 1. péntek

Medjugorje – Rogoznica

Reggeli után elindulunk hazafele. Útközben azonban megállunk még egy teljes napra a tengerparton lazítani, pihenni, jókedvre, békére és nyugalomra lelni. hogy mindazt, amit kaptunk az út során, haza is tudjuk hozni.  A kedvező fekvésű és kellemes mediterrán éghajlatú falucskában elhelyezkedő szálláshelyünk (Perla Resort / 1 éjszaka) saját tengerparti stranddal, napozóágyakkal és napernyőkkel körülvett szabadtéri medencével vár minket.

7. nap – szeptember 2. szombat

Rogoznica – Letenye – Pápa

Reggeli után elbúcsúzunk Horvátország tenderpartjától és elindulunk hazafele. Érkezés Pápára az esti órákban.

Részvételi díj: 50.000 forint + 220 euro / fő (az alábbi részletfizetéssel: 120 euro július 10 – ig, 100 euro augusztus 5 – ig és 50.000 forint augusztus 20 ig)

A részvételi díj tartalmazza: utazási költséget oda-vissza, a csoport utaztatását a programok helyszíneire, programvezetési díjat, parkoló díjakat, a szállást reggelivel és vacsorával, az előre meghatározott belépődíjakat.

A részvételi díj nem tartalmazza: a poggyász és balesetbiztosítást (mindenki egyénileg kötheti meg, de lesz lehetőség csoportos biztosítás megkötésére is), a fakultatív programok belépődíjait.

Jelentkezés: e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy személyesen a pápai vagy győri Angyalboltban. (Pápa, Ady sétány 2. – 06/70/328-67-44 vagy Győr, Aradi Vértanuk utca 8. – 06/70/328-55-40) Jelentkezési határidő: 2017. július 31. (szabad helyek függvényében)

Az utazás legalább 15 fő jelentkezése esetén valósul meg, a regisztrációt a jelentkezés és a befizetés sorrendjében tudjuk elfogadni. Az utazással kapcsolatos részletes információkat a jelentkezőkkel a későbbiek során ismertetjük.

Az utazás szervezője és vezetője: Szabó-Rácz Andrea – telefonos info: 06/70/77-21-882

Megjegyzés: egyes napok programjai az időjárás függvényében felcserélődhetnek.