Szeretettel ajánlom figyelmedbe őszi 4 napos spirituális túránkat, melynek célja évről évre Magyarország egyes szakrális helyeinek felkeresése, ezáltal spirituális tudatosságunk megélése, fejlesztése. Ebben az esztendőben kirándulásunk a Börzsönybe hívja és várja résztvevőit. Részünk lesz testet és lelket gyönyörködtető sétákban, túrákban – várak felfedezésében – kulturális és művészeti élményekben – történelmi, vallási, hagyományörző programokban. Legendák földjén – a kaland Te vagy!

1. nap – október 12. csütörtök

Pápa – Győr – Majk – Tatabánya - Kemence

4 napos spirituális kirándulásunk első állomása Majk, ahol a néma szerzetesek titkainak nyomába eredünk. A Vértes hegységben megbújó Majkpusztán találjuk a hazánkban páratlan, egykori kamalduli remeteség barokk épületcsoportját. Az idilli környezetben, egy halastótól nem messze, gyönyörű park közepén épült rendház a templommal és a 17 remetelakkal népszerű kirándulóhely.

A feltöltődés után túra következik, a Tatabánya - Turul-emlékmű, Szelim - barlang, Ranzinger Vince - kilátó útvonalon.
Érkezés az esti órákban a Börzsöny egyik központi településére, Kemencére. (3 éjszaka szállás a Feketevölgy Panzióban)

2. nap – október 13. péntek

Kemence – Nógrádszakál – Hollókő - Kemence

Nógrád megyében, Nógrádszakál községtől északra, az Ipoly mentén gyönyörű természetvédelmi területet találunk. Ez a Páris-patak szurdokvölgye, amit a köznyelv csak Palóc Grand Canyonként emleget. A szurdokvölgy népszerű elnevezése földrajzi szempontból ugyan nem helyes, de a terület különlegességét és egyediségét jól tükrözi. Reggeli után e világviszonylatban is egyedülálló táj felfedezésére indulunk.

Majd a legeredetibb magyar falu, a palóc Világörökség – Hollókő csodáit nézzük meg. Barangolunk magyar népmesékbe illő tájakon és házak közt, de az Ófalu felett magasodó vár is kihagyhatatlan látnivalója lesz hollókői kirándulásunknak.

3. nap – október 14. szombat

Kemence – Drégely vára – Drégelypalánk – Hont – Kemence

A magyar történelem egyik leghősiesebb várostromának helyszíne, Drégely vára, a Börzsöny északi vonulatának egyik hegycsúcsát koronázza, Drégelypalánk felett. 1552-ben, a gazdag felvidéki bányavárosok ellen meginduló hatalmas török sereget négy teljes napig tartóztatta fel Szondy György várkapitány és maroknyi katonája. A rommá lőtt vár ékes mementója a magyar vitézek páratlan hősiességének. A végvári katonák és a janicsárok nyomában ma már lelkes turisták ostromolják a csak gyalogosan elérhető, szép kilátást nyújtó Várhegyen álló, nagy múltú romokat. Így teszünk mi is ezen a napon!

Majd a Drégelypalánk és Hont község között, gyönyörű környezetben található Tsitári forrást és kápolnát keressük fel. Alegenda szerint a kápolna melletti forrás csodatévő vizétől már sokan meggyógyultak. Hont községben 27 szűz Mária jelenésre emlékeznek.

4. nap – október 15. vasárnap

Kemence – Márianosztra – Visegrád – Győr – Pápa

Bár reggeli után elindulunk hazafele, e napon is sok élménnyel gazdagodunk még. Elsőként megcsodáljuk Márianosztra különleges barokk templomát, melynek homlokzatán egy hatalmas Fekete Madonna kép már sejteti is, mi a zarándokok legfőbb célja.

A Dunakanyar ékköveként ismert Visegrád, számos történelmi, kulturális és természeti látnivalójával méltán népszerű kirándulóhely. Legfontosabb műemlékei a Királyi Palota a Salamon-toronnyal és a Fellegvár, Magyarország legimpozánsabb vára. 4 napos túránk zárásának méltó helyszínei.

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 25.

A regisztráció a jelentkezési lap kitöltésével és 22.000 forint befizetésével válik érvényessé. A teljes részvételi díj befizetésének határideje: 2017. október 7.

Az utazáson max. 17 fő részvétele lehetséges, ezért a regisztrációt a jelentkezés és a befizetés sorrendjében tudjuk elfogadni.

Jelentkezés: e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy személyesen valamelyik Angyalboltban. (Győr, Aradi vértanúk utca 8. - Telefonszám: 06/70/328-55-40 - Pápa, Fő utca 25. - Telefonszám: 06/89/310-820; 06/70/328-67-44)

Részvételi díj: 62.000 forint/fő

A részvételi díj tartalmazza: utazási költséget oda-vissza, a csoport utaztatását a programok helyszíneire, a parkolási díjakat, programvezetési és túravezetési díjakat, az esti programok részvételi díjait, szállást reggelivel és vacsorával, belépődíjakat.

Az utazással kapcsolatos részletes információkat a jelentkezőkkel a későbbiek során ismertetjük. A programok az időjárás függvényében kis mértékben változhatnak.

Az utazás szervezője és lelki vezetője: Szabó-Rácz Andrea

Élmény és spiritualitás!